Unique trouwvervoer met klasse

De trouwauto

Voordat het bruidspaar getrouwd is, stapt de bruidegom als eerste in de trouwauto. Na de plechtigheid stapt de bruid als eerste in de auto en daarna haar kersverse echtgenoot. De bruidegom stapt altijd als eerste uit de trouwauto zodat hij zijn bruid kan helpen bij het uitstappen.

Volgorde trouwstoet:

Volgens traditie stapt het bruidspaar als laatste in de trouw auto, maar rijdt wel als eerste in de stoet, eventueel gezamenlijk met de bruidsmeisjes. In de eerste volgauto zitten de wederzijdse ouders, linksvoor de vader van de bruid en rechtsvoor de moeder van de bruidegom. De moeder van de bruid rechtsachter en linksachter de vader van de bruidegom.
Kies je voor bruidsjonkers en bruidsmeisjes dan komen deze in de auto na het bruidspaar. Daarna de ouders, dan de volgauto met getuigen met partners. Vervolgens de auto’s met familie en de overige gasten.
De ceremoniemeester vertrekt als laatste, zodat hij of zij zeker weet dat iedereen weg is. De ceremoniemeester is op de hoogte wie er in de stoet mee rijden. Als de stoet is aangekomen bij het gemeentehuis of de kerk, wacht het bruidspaar totdat alle gasten zijn uitgestapt en arriveren dan. De bruidegom stapt als eerste uit om de bruid te kunnen helpen met uitstappen. De gasten staan al op hen te wachten en er wordt een haag gevormd. Soms zijn de gasten al binnen.